Yunus Şevik

Yunus Şevik
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :12.8.1988
Doğum Yeri:Konya

Türk senarist, yapımcı ve yönetmen.

Çeken Adam lakabıyla tanınmıştır. İlkokulu doğduğu yer olan Konya’da tamamladıktan sonra ailesiyle İstanbul’a taşınıp, okul ve yaşam hayatına devam etti. 2003-2006 yılları arasında Çeşitli film ve dizilerde hobi amaçlı olarak figürasyon oyunculuk yaptı. Newport International Üniversitesi İşletme ve Anadolu Üniversitesi İktisat bölümlerine kaydoldu. 2007 yılında eğitim hayatı devam ederken 3 senelik bir çalışmayla yazdığı 'Korkunç Bir Kitap' isminde bir kitap çıkardı. Üniversitenin ilk yıllında kurgu ve animasyon yapan bir arkadaşının yaptığı çalışmalardan etkilenerek kamera arkasına ilgi duymaya başladı. 2007 yılında işletme okurken ilk kısa filmini çekti. 2007 eğitim yılı sonunda üniversite sınavına girip, Beykent Üniversitesi Radyo-TV Programcılığı bölümünü kazandı. Yönetmen olma hayaliyle İşletme ve İktisat bölümlerini bırakıp Radyo-Tv üzerine yoğunlaştı.

2016 yılında Arayış isimli kısa film ve Türk Lokumu isimli sinema filminde reji asistanı olarak görev yaptı. Aynı yıl içerisinde yönetmenliğini yaptığı kısa filmi Hüzün Kokusu Cannes Film Festivali kısa film kategorisinde gösterime girdi.

Ertesi yıl ise Mal Beyanı isimli internet dizisinde ilk kez senarist, yapımcı ve yönetmen olarak görev yaptı.

Filmografi

Yönetmen

2018 Kulyas: Lanetin Bedeli
2017 Mal Beyanı (Web Dizi)
2016 Hüzün Kokusu (Kısa Film)

Yapımcı

2018 Kulyas: Lanetin Bedeli
2017 Mal Beyanı (Web Dizi)

Senaryo

2017 Mal Beyanı (Web Dizi)
2016 Hüzün Kokusu (Kısa Film)

Kitap

2007 Korkunç Bir Kitap

Görev Aldığı Yapımlar

Yunus Şevik Fotoğrafları

Yunus Şevik Fotoğrafları Yunus Şevik Fotoğrafları Yunus Şevik Fotoğrafları