Zach Braff

Zach Braff
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :6.4.1975
Doğum Yeri:New Jersey

ABD'li aktör, yönetmen, senarist ve yapımcı. 2000'li yıllarda NBC televizyonunda gösterilen Scrubs adlı dizide 'John Dorian-J.D.' karakteriyle ünlendi. Braff, 2004 yapımı Garden State filmini yazdı ve yönetti. Yine aynı adı taşıyan filmin müziğinin yapımcısıydı ve 2005 yılında bu albümle Grammy ödülünü kazandı.

Braff, South Orange, New Jersey'de Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Hal Braff profesör, annesi Anne Brodzinsky ise bir psikologdu. Sanatçının çocukluğunda ebeveynleri boşandılar ve başkalarıyla tekrar evlendiler.

Sanatçı, Stagedoor Manor Performans Sanatları Eğitim Merkezine katıldı. (Stagedoor Manor Performing Arts Training Center). New Jersey'de Columbia Lisesi'ni bitirdi. (Columbia High School). Daha sonra Northwestern Üniversitesi'ne devam etti.

New York Halk Tiyatrosu'nda (New York City's Public Theater) William Shakespeare'in Onikinci Gece ve Makbet oyunlarında bulundu. Woody Allen'ın 1993 yapımı filmi Manhattan Murder Mystery de küçük bir rolle gözüktü. Disney programı 'Bebek Bakıcıları Klubü'nde (The Baby-Sitters Club) yine kısa bir rol aldı.

2001 yılında başladığı, NBC televizyonunda gösterilen Scrubs adlı dizide 'John Dorian-J.D.' karakteriyle Altın Küre ve Emmy ödüllerine aday gösterildi.


Filmografi

2017 The Disaster Artist
2017 Going in Style
2016 In Dubious Battle
2014 Wish I Was Here (Ayrıca yönetmen, senarist, yapımcı)
2013 Oz the Great and Powerful (Seslendirme)
2012 The Color of Time
2010 The High Cost of Living
2006 The Last Kiss
2006 The Ex
2005 Chicken Little (Seslendirme)
2004 Garden State (Ayrıca yönetmen, senarist, film müziği yapımcısı)
2000 Endsville
2000 Blue Moon
2000 The Broken Hearts Club: A Romantic Comedy
1999 Getting to Know You
1997 Lionel on a Sunday (Kısa Film - senarist)
1993 Manhattan Murder Mystery

Televizyon

2017 Bill Nye Saves the World
2015 Undateable
2014 Community
2014 Inside Amy Schumer
2012 The Exes
2010 Scrubs (Yönetmen – 7 bölüm)
2010 Cougar Town
2009 Scrubs: Interns
2006 Nobody's Watching (TV Filmi)
2005 Arrested Development
2002 Clone High
2002 It's a Very Merry Muppet Christmas Movie (TV Filmi)
1994 CBS Schoolbreak Special
1990 The Baby-Sitters Club
1989 High

Video Oyunları

2014 Kingdom Hearts 2.5 HD ReMIX (Seslendirme)
2006 Disney's Chicken Little: Ace in Action (Seslendirme)
2005 Chicken Little (Seslendirme)
2005 Kingdom Hearts II (Seslendirme)

Ödülleri

2004 Chicago Film Critics Association Award for Most Promising Filmmaker, Garden State
2004 Crystal Image Award, Garden State
2004 Florida Film Critics Circle's Pauline Kael Breakout Award, Garden State
2004 Hollywood Breakthrough Award for Breakthrough Directing, Garden State
2004 Independent Spirit Award for Best First Feature, Garden State
2004 National Board of Review Award for Best Directorial Debut, Garden State
2004 Online Film Critics Society Award for Best Breakthrough Filmmaker, Garden State
2004 Phoenix Film Critics Society Award for Breakout of the Year – Behind the Camera, Garden State

Görev Aldığı Yapımlar

Zach Braff Fotoğrafları

Zach Braff Fotoğrafları Zach Braff Fotoğrafları Zach Braff Fotoğrafları Zach Braff Fotoğrafları Zach Braff Fotoğrafları