Zeynep Değirmencioğlu

Zeynep Değirmencioğlu
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :12.09.1953
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu.

Daha çok kariyerinin ilk yıllarında canlandırdığı Ayşecik karakteriyle tanınmaktadır. Sinemaya 2 yaşındayken Papatya filmiyle adım atmıştır. Daha sonra 'Duvaklı Göl', 'Funda' gibi filmlerde, çocuk yıldız olarak göründü.

Filmleri yurt içinde olduğu kadar, özellikle komşu ülkelerde de aynı ilgiyi gördü. Çeşitli kuruluşların armağanlarını kazanan Değirmencioğlu, senaryo yazarı Hamdi Değirmencioğlu’nun kızı, kendisi gibi çocuk yaşta Yeşilçam filmlerinde rol almış olan ve Ömercik adı ile ünlenen Ömer Dönmez'in kuzenidir.

Filmografi

1974 Yayla Kızı
1974 Macera Yolu
1973 Anneler Günü
1973 Öksüzler
1973 Özleyiş
1973 Kara Sevda
1972 Hayat mı Bu
1972 Gelinlik Kızlar
1972 İlk Aşk
1971 Ayşecik ve Sihirli Cüceler Rüyalar Ülkesinde
1971 Hayat Sevince Güzel
1971 Ayşecik Bahar Çiçeği
1971 Sinderella Kül Kedisi
1970 Yavrum
1970 Ayşecik Sana Tapıyorum
1970 Pamuk Prenses ve 7 Cüceler
1969 Ayşecik Yuvanın Bekçileri
1969 Sevgili Babam
1969 Ayşecik'le Ömercik
1969 Fakir Kızın Romanı
1968 Yüzbaşının Kızı
1968 Yuvana Dön Baba
1967 Zehirli Çiçek
1967 Merhamet
1967 Ayşecik Canım Annem
1966 Sokak Kızı
1966 Çalıkuşu
1965 Ayşecik Boş Beşik
1965 İki Yavrucak
1964 Öksüz Kız
1964 Ayşecik Cimcime Hanım
1964 Ayşecik Çıtı Pıtı Kız
1963 Ayşecik Fakir Prenses
1963 Ayşecik Canımın İçi
1962 Ayşecik Yavru Melek
1962 Ayşecik Ateş Parçası
1961 Altın Kalpler
1960 Ayşecik Şeytan Çekici
1960 Ayşecik
1959 Ömrüm Böyle Geçti
1958 Ölümden de Acı
1958 Funda
1958 Duvaklı Göl
1956 Papatya

Görev Aldığı Yapımlar

Zeynep Değirmencioğlu Fotoğrafları

Zeynep Değirmencioğlu Fotoğrafları Zeynep Değirmencioğlu Fotoğrafları Zeynep Değirmencioğlu Fotoğrafları Zeynep Değirmencioğlu Fotoğrafları Zeynep Değirmencioğlu Fotoğrafları