Zuhal Gencer Erkaya

Zuhal Gencer Erkaya
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :13.5.1961
Doğum Yeri:İstanbul

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. 

Özellikle Şaşıfelek Çıkmazı dizisindeki İnci karakteriyle tanınır. Tiyatro Eğitim Stüdyosu'nda eğitim gördükten sonra, Taner Barlas ve bazı arkadaşlarıyla birlikte Taner Barlas Mim Tiyatrosu'nu kurdular. Taner Barlas Mim Tiyatrosu'nda 5 yıl çalıştı. Ardından Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nun kuruluş aşamasında yer aldı ve 'Zilli Zarife' adlı oyunda rol aldı. Daha sonra Gülriz Sururi Tiyatrosu'nda Yeditepe Oyuncuları'nda ve Tiyatro Stüdyosu'nda oyuncu olarak çalıştı. 1997 Yılında Kocaeli Şehir Tiyatrosu'nun da kurucuları arasında yer aldı. Halen Kocaeli Şehir Tiyatrosu bünyesinde oyuncu olarak çalışmaktadır. Zuhal Gencer, 1982 yılından bu yana tiyatro, dizi ve film sahnelerinde rol alıyor.

Filmografi

2017 Bir Nefes Yeter
2016 Albüm
2013 Tamam mıyız?
2007 Ulak
2006 Pars: Kiraz Operasyonu
2002 Uzak
1998 Kaç Para Kaç
1996 Solgun Bir Sarı Gül
1994 Sekizinci Saat
1994 Babam Askerde
1993 C-Blok
1992 Sarı Tebessüm
1990 Devlerin Ölümü (Sanat Yönetmeni)

Televizyon

2016 Anne
2013 Sevdaluk
2012 Uçurum 2. Sezon Uçurum
2010 Hanımın Çiftliği
2009 Güldünya
2009 Yol Arkadaşım
2008 Limon Ağacı
2007 Yersiz Yurtsuz
2007 Sinekli Bakkal
2006 Kabuslar Evi: Tanıdık Yabancı
2004 Arapsaçı
2004 24 Saat
2003 Esir Şehrin İnsanları
1999 5 Maymun Çetesi
1996 Şaşıfelek Çıkmazı
1992 Kanunun Ötesinde
1991 Issızlığın Ortası
1989 Cahide
1987 Gecenin Öteki Yüzü

Görev Aldığı Yapımlar

Zuhal Gencer Erkaya Fotoğrafları

Zuhal Gencer Erkaya Fotoğrafları Zuhal Gencer Erkaya Fotoğrafları Zuhal Gencer Erkaya Fotoğrafları Zuhal Gencer Erkaya Fotoğrafları Zuhal Gencer Erkaya Fotoğrafları